maanantai 28. kesäkuuta 2010

Kuinka kaikki alkoi

Palatkaamme ajassa taaksepäin vuoteen 2007. Olin juuri jäänyt vuorotteluvapaalle, takana oli varsin rankka ja hektinen työrupeama ja olo oli voipunut. Istuin tietokoneen äärellä ja hajamielisenä googlailin yhtä lempisarjaani ja varsinkin siinä esiintyvää paria. Ällistyksekseni löysin vaikka mitä, sivuja sivun perään ja Youtubessa oli varmaankin tuhansia ns. fanivideoita, joissa johonkin lauluun oli tehty kyseisestä sarjasta otetuista videonpätkistä "musiikkivideoita". Katselin aikani ja ihailin ja ihmettelin, kuinka noita voi osata tehdä. Keskustelupalstalla joku mainitsi Movie Makerin, ja yllättäen huomasin, että semmoinen oli myös omalla koneellani. Löysin valmiita videonpätkiä netistä ja aloin kokeilla yritys ja erehdys -menetelmää ja onnistuinkin luomaan jonkinlaisen videon. Jostain syystä "julkaise video" -toiminto sai aikaan vain loputonta lataamista ja luulinkin jo, ettei tästä mitään tule. Testasin sitten lyhyellä pätkällä, eikä se nikotellut ollenkaan. Lopulta onnistuin sen ensimmäisenkin kanssa, enkä vielä tänäkään päivänä tiedä, mikä aluksi oli vikana. Aika surkea oli se eka video, en edes osannut leikata kunnolla, kunhan vaan survaisin poikki summassa. Mutta latasin tuotoksen Youtubeen ja siellä se on vieläkin :)

3 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Hieno ulkoasu :)Odotan mielenkiinnolla jatkoa. Varmaan alan harrastajat löytävät tänne, kunhan pääset vauhtiin.

    VastaaPoista
  2. MarjattaH:n blossa oli maininta tästä uudesta blogistasi. Pitipä heti tulla tätäkin lukemaan. Harmi, kun ei nyt ole aikaa ottaa opiksi, mutta ehkä sitten joskus...

    Onnea mukavan tuntuiselle kuopuksellesi!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vierailusta, Vallaton. Taidatte Marjatan kanssa olla ainoat lukijat, mutta tässäkin laatu korvaa määrän!

    VastaaPoista