maanantai 13. syyskuuta 2010

YouTuben Audioswap

Tulipahan tehtyä kokeilu. Tein raakaversion ilman sen kummempaa ääniraitaa. Latasin tuotoksen YouTubeen ja etsin sopivan musiikin tuubin omasta musiikkivalikoimasta ja vaihdoin. Valitsin tarkoituksella lyhyemmän kappaleen, jotta se varmasti kuuluu loppuun asti. Sitten latasin Media Converterilla videon ääniraidan mp3-muodossa omalle koneelle, ja stilisoin videon ja äänen toisiinsa sopiviksi ja latasin tuotoksen tuubiin. Paluupostissa tuli terveiset:

Dear librat4u2,
Your video, Some Like it Hot, may have content that is owned or licensed by Audio Network.
No action is required on your part; however, if you are interested in learning how this affects your video, please visit the Content ID Matches section of your account for more information.
Sincerely,
- The YouTube Team

"Vaihdoin" siis vielä kerran, siihen samaan kipaleeseen: Dance of the Woodland Pixies. Siis tässäpä tämä jokseenkin työläästi toteutettu kokeilu: Some Like it Hot. Ja lopuksi kaikkein kummallisin juttu: siitä raakaversiosta oli ääni hävinnyt! Pelkät videon omat äänet kuuluivat - autojen hurina, linnunlaulu, kameran kilahdukset.

5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista. Olen harmitellut, että audioswapattuja videoita ei voi ladata samoin kuin itse äänitettyjä. Varsinkin musiikkia olen himoinnut ihan videokäyttöön. Keksin juuri yhden ratkaisun. Mutta päätänkin luopua suosiolla rikollisista aikeistani... Kiitokset varoittavan tarinan julkaisemisesta.

    VastaaPoista
  2. No kerros kumminkin ratkaisusi :) Musiikin saa käyttöönsä noilla ohjeillani (mutten tiedä saako mäkillä) eikä tuo varoitus niin vaarallinen ole, kun sen äänen saa vaihdettua ihan samaksi ja huomautus häviää. Ja senkinhän voi kiertää: tekee videon siihen ääniraitaan sopivaksi, mutta ennen julkaisua poistaa äänen, lataa äänettömän videon tuubiin ja swappaa äänen taas mukaan.

    Se raakaversio sai äänen takaisin, mikä häiriö lie ollut. Swappasin siihen huvin vuoksi toisenlaisen musiikin, olkoon nyt siellä vähän aikaa (se on se hot.wmv jossa ei ole mitään kuvausta).

    VastaaPoista
  3. Ääniä voi tallettaa QuickTimella. En tosin ole kokeillut musiikkiin vielä, muuta kyllä. Sama ohjelma, jolla voi tallettaa näytön tapahtumat videoksi.Näyttää siltä, että niitä ei voi tallettaa yhtäaikaa, tai sitten en vielä osaa.

    VastaaPoista
  4. Joka tapauksessa kiva musiikki tuohon videoon. Vaikka 'Hot' onkin testijuttu, tuli mieleen: Aloituskuva loppukuvana toisi odotetun yllätyksen katsojalle. Silloin pitäis tosin otoksen liike muuttaa käänteiseksi, ja siihen ei ehkä MovieMaker pysty?

    VastaaPoista
  5. Jep, ei ole MovieMakerissa tuota käänteistä mahdollisuutta, ikävä kyllä.

    VastaaPoista