lauantai 24. syyskuuta 2011

Pilvessä

Web 2.0 -kurssin viimeinen aihe oli Google Docs. Tämä on sitä paljon puhuttua pilveä, yrityskäyttöön alunperin laadittu. Työkaveri oli ollut koulutuksessa, jossa aihetta käsiteltiin, ja niinpä hän loi asiakirjan ja jakoi sen kanssani. Työpaikalla pitäisi ryhtyä kirjoittamaan pientä historiikkia, ja siihen tämä pilvi tuntuisi olevan oiva väline. Kaikki, joilla on oikeudet voivat muokata asiakirjaa, jokaisella on  tekstissään oma väri, joten on helppo seurata muiden ehdotuksia ja korjauksia. Erillisen kommenttipalstan kautta voi keskustella näkemyksistä. Yhteiset projektit on kätevä jakaa näin, tähän asti olemme lähetelleet edestakaisin word-versioita, ja lopussa ei tahdo enää olla ihan selvää mikä versio on viimeisin.

Seuraavaksi kokeilin esityksen tekemistä. Skannasin kaksi kuvaa ja tein niistä diaesityksen. Se oli helppoa, koska systeemi toimii Power Pointin tapaan. Molemmat näistä ladatuista jutuista on toistaiseksi jaettu vain minun ja työkaverini kesken, sillä ne sisältävät ei-julkistamiskelpoista materiaalia.

Wikipedian mukaan "Google Docs & Spreadsheets on Googlen kehittämä toimisto-ohjelmisto, johon kuuluu tekstinkäsittelyohjelma ja taulukkolaskentaohjelma.", mutta siellä oli myös Images and videos -välilehti, ja tietysti halusin kokeilla videon lataamista. Helppoa oli kuin heinänteko. Videoksi valitsin ennen esittämättömän Itsenäisyyspäivä Kortepohjassa -lyhytelokuvan ja laitoin sen julkiseksi, tosin linkin taakse, mutta tässäpä se linkki, olkaa hyvä:

Video

1 kommentti: