torstai 8. heinäkuuta 2010

Arrrggghhh!!!

Minulla on kamerana ollut tavallinen pieni digipokkari, jolla saa myös videoleikkeitä. Videon laatu ei ole kummoinen, mutta vaatimattomiin tarpeisiini se on riittänyt. Aina välillä on tehnyt mieli parempaa kameraa ja päivänä muutamana meille rantautui harrastajajärkkäri Canon EOS 500D, jonka video-ominaisuuksia jossain oli kehuttu. Koska pokkari oli yleensä nopsemmin saatavilla kuvasin enimmäkseen sillä, mutta jonkin verran testailin myös isomman kameran kuvaa. Onnistuin vanhalla koneellani viemään EOS-leikkeet Movie Makeriin ja editoimaan ne siellä, vaikka nyt tiedän, että sen ei pitäisi olla mahdollista!. Yksi esimerkki Movie Makerilla editoidusta EOS-videosta on tämä kevätkukkapätkä. Ongelmaksi muodostui videoleikkeiden lataaminen kamerasta tietokoneelle, koneen voimat eivät siihen tahtoneet riittää. Äskettäin sain uuden koneen. Oikeasti miehen vanhan, muistia ja vääntöä kumminkin reilusti enemmän kuin omassa vanhassa, rakkaaksi ja tutuksi käyneessä koneessani. Siispä ulos EOSin kanssa ja kukkasia kuvaamaan, monta monituista pätkää. Koneelle ne siirtyivät kuin unelma, ja eikun Movie Maker äkkiä auki ja editoimaan. Mutta kas: silkkaa äänetöntä mustuutta näyttää esikatseluruutu.

Siinäpä sitten googlatessa selvisi, että kameran tiedostot ovat Applen Quicktime MOV-tiedostoja, joita Movie Maker ei tunne. Jonkinlainen konvertteri pitää kai saada, täytynee turvautua tekniseen tukeeni. Mutta sitä kyllä kauhiast ihmettelen, että vanhalla koneella editointi sujui kuin tyhjää vaan. Ihan HD-muotoon sai videon tehtyä. Ehkä se oli vähän kuin kimalaisen lento: onnistui, kun ei tiennyt sen olevan mahdotonta.

4 kommenttia:

  1. Tuttu ongelma...minä käytän AVS Video Converter 6.2

    VastaaPoista
  2. Nää on tunnetusti henkimailman hommia...
    Nuo sopimattomat formaatit on mullekin tullut tutuiksi aika ajoin, varsinkin kun vaihdoin Windows-ympäristöstä Mäkkimaailmaan. MovieMaker ja iMovie tukee vähän eri systeemeitä. Että pitääkin videotyppejä olla niin monta! (Kenties tuo kaikki joskus on varhaishistoriaa.)
    Onnea vaan uudelle koneelle!

    VastaaPoista
  3. Tarvitsen apua jopa sellaiseen ongelmaan, joka näkyy täälläkin. Tuolla sinun blogin lukijana mulla on sellainen kuva, jota en haluaisi. Edellisiin kommentteihin tulee sinulta saatu kuolanpioni, jonka haluaisin näkyvän myös tuolla lukijaosiossa. En hallitse bloggeriakaan, saati sitten videoitten moviemakeroimista. Taas nostan hattua.

    VastaaPoista
  4. Tuossa blogijutussa en osaa auttaa, olen itsekin aloittelija ja usein ihan ulapalla.

    VastaaPoista