tiistai 20. heinäkuuta 2010

Ohdakkeinen Pinnacle-polku

Tälle päivälle ei ole mitään erityistä ohjelmaa ja ulkonakin on hiukan sateista, siispä on sopiva aika aloittaa Pinnacle-ohjelman haltuunotto. Päätän napata summamutikassa muutaman EOS-videopätkän ja katsoa mitä niistä tulee. Avaan kansion, jossa on heinäkuussa otettuja EOS-kuvia ja videoklippejä. Valitsen klipeistä muutaman samalla lailla kuin Movie Makerilla, mutta pitkähkön prosessin jälkeen saan niin kaikki klipit kuin kuvatkin siirtymään Pinnaclen "albumiin". Nice. Sen lisäksi kopiot kaikista ovat nyt myös "omat videot" -kansiossa, joka on Pinnaclen oletuskansio. Very nice.

No, näillä mennään mitä on annettu. Testaan hiukan videoklipin leikkaamista. Movie Makerissa se tehdään "saksilla" esikatseluruudussa, Pinnaclessa on "partakoneenterä", josta ohje sanoo näin: "Näpäytä tätä painiketta halkaistaksesi aktiivisena olevan leikkeen Movie-ikkunassa tai aktiivisena olevan kohtauksen Albumissa." Minä ainakaan en saanut sitä toimimaan muualla kuin Movie-ikkunassa, mikä ehkä on ihan hyvä, koska on helpompi pitää lukua leikkeiden oikeasta järjestyksestä, Movie Makerilla silputessa meni välillä sekaisin.

Koe jatkuu. Kaksi vaappuvaa videopätkää varjopenkistä on nyt Movie-ikkunassa. Siirtyminen toisesta toiseen töksähtää, joten tarvitaan väliin pieni pehmennys ja siirryn "siirtymät"-osioon. Valitsen perushäivytyksen ja vedän sen paikoilleen. Esikatselussa se ei suostu näkymään, vaan häivytyksen paikalla häivähtää iso huutomerkki. Hohhoijaa.

Mutta koska tämä on harjoitus harjoittelen alku- ja lopputekstejä. Valitsen valmiin mallin, valikoima on suurempi kuin Movie Makerilla. Kokeilen vielä "Hollywood-siirtymiä" alku- ja lopputekstien yhteyteen, nekin näkyvät huutomerkkeinä. Lopuksi katson Pinnaclen musiikkikappaleita. Valikoima on pieni ja tylsä. Pätkä Beethovenin yhdeksättä on lyhin ja saa kelvata. Se on hiukan videota pitempi, mutta venytän hiukan alku- ja lopputekstejä. Osaan vaimentaa videon omat äänet (autojen ääniä pääasiassa), musiikki jää turhan hiljaiseksi, mutta opetteluahan tämä. Käynnistän tuotoksen esikatselussa ja yllättäen siirtymät ovat ok.

Siirryn "elokuvan viimeistely" -tilaan ja "teen tiedoston". Siitä tulee melkoisen suuri (264 megaa), vastaavan pituiset MM-videot ovat suunnilleen kymmenesosa tuosta. Kokeilu on nyt latautumassa YouTubeen, jotta näen miltä se siellä vaikuttaa. Lataantuminen vie näköjään tuhottomasti aikaa.

Ohessa kuva projektista valmiina. YouTube-linkin lisään myöhemmin.



Ja tässä lopulta linkki siihen surkeaan videoon: Varjossa. Eikä se ole edes HD-laatua, toisin kuin Movie Makerilla tehdyt EOS-videot!

1 kommentti:

  1. Seuraan mielenkiinnolla Pinnacle-kokemuksiasi.- Hurmaavia varjoistutuksia. Musiikki saa odottamaan vähintään karhua loikkaamaan näyttämölle ;)

    VastaaPoista